(Peking - Tiibet -) Hongkong 12.-14.6.2010
Kiinan osuus matkasta

Lauantai 12.6.2010 - (Lhasa-)Chengdu-HongkongPilvistä/saasteista

Air China lennätti meidät Lhasasta Chengduun, jossa odottelimme koneen vaihtoa muutaman tunnin. Auringonpaiste oli jäänyt Lhasaan ja Chengussa oli harmaata ja sateista. Aikataulun mukaan lentomme piti lähteä kello 16.30, mutta Air Chinan kone ei ole koskaan ennenkään lähtenyt aikataulun mukaan, niin miksi sitten nyt...

Vähän yli kaksi tuntia kestäneellä lennolla meille tarjottiin kana-nuudeliateria. Hongkongiin laskeutuessamme kello oli jo kahdeksan. Sen jälkeen passintarkastus ja matkalaukkujen odotus veivät oman aikansa.

Kentältä oli Kowloonin hotelliimme yli puolen tunnin ajomatka, joten kello vierähti jo melkein 22:een ennen kuin olimme huoneessamme. Sinä iltana ei sitten muuta jaksettukaan.


Sunnuntai 13.6.2010 - HongkongPilvistä/sateista

Meillä oli vain tämä yksi päivä aikaa viettää Hongkongissa. Otimme kuitenkin aamun rauhallisesti ja menimme aamupalalle vasta puoli kymmeneltä.

Hotellilta lähti puolen tunnin välein bussi Peninsula-hotellin kylkeen. Otimme puoli yhdentoista bussin. Emme jatkaneet muun ryhmän kanssa Hongkongin saaren puolelle, vaan jäimme Kowlooniin. Aloitimme rentoutumalla Kowloonin puistossa, jonka lintuja ja kukkia olemme aikaisemminkin ihailleet.

Puistosta lähdettyämme samoilimme ostoskaduilla, mielessä ne pehmeät urheilusukat, joita ostimme yömarkkinoilta edellisellä kerralla. Saman tyyppisiä löytyi ja olimme tyytyväisiä (1-1,50 HKD). Emmalle tarttui mukaan myös hauska värikäs pussihousuhame (69 HKD). Jatkoimme matkaa ja etsimme käsiimme hotellin, jossa asustimme ennen. Se löytyi suht helposti. Kävimme lepuuttamassa jalkoja Starbuck's-kahvilassa kaakao- ja lattemukien seurassa. Apteekista ostimme flunssalääkkeitä ja supermarketista 'coffee matea' ja teepusseja.

Kävelimme takaisin Peninsulahotellille rannalla kulkevaa kävelytietä pitkin ja huomasimme, että sinne oli ilmestynyt lukuisia patsaita, joiden äärellä turistit poseerasivat. Myös taiteilijoiden tähtiä oli ilmestynyt lisää. Yksi suuri muutos oli tapahtunut tupakointikieltojen suhteen. Joka paikassa puistoissa ja kaduilla oli isoja ja pieniä plakaatteja, jotka kielsivät tupakoinnin.

Ehdimme kello 16:n bussiin. Kävimme viemässä kamat huoneeseemme ja lähdimme lähimpään Mäkkiin hampurilaiselle. Sitten takaisin hotelliin teen keittoon ja suorittamaan viimeinen pakkaus.

Kello 21 lähdimme lentokentälle. Siellä tuhlasimme viimeiset honkkaritaalamme ostamalla ylikallista suklaata.

Maanantai 14.6.2010 - Hongkong-Helsinki

Viisi minuuttia yli puolen yön nousimme koneeseen. Meillä oli edessä 10 tunnin ja 40 minuutin lento Helsinkiin. Kapteenin nimi oli Röyskö ja siitä tuli mieleen sukututkimus. Ovat varmaankin esi-isät ilmajokisia (Ainon isoisän isoisä oli nimeltään Röyskö ennen kuin muutti Jalasjärvelle Ilkkalan torppaan).

Emme perustaneet yöruokailusta, vaan aloimme torkkua. Aika hyvin se onnistuikin. Puoli yhdeksältä Kiinan aikaa eli puoli neljältä Suomen aikaa tuli herätys ja pian sen jälkeen aamiainen.

Puoli kuudelta laskeuduimme Helsinki-Vantaalle ja sieltä pääsimme suorinta tietä Airport taksilla kotiovelle.


Kaikki Hongkongin matkat
Kaikki Kiinan matkat

Maahakemistoon
Etusivulle