Keskiviikko 9.7.2003

Kolmen päivän matkalippu

Lähdimme liikenteeseen vasta puoli yhdeltätoista. Hankimme lipun, jolla voimme ajella kulkuvälineissä kolmen päivän ajan. Metroasemat kiiltelivät uutuuttaan, koska hyvin monet oli jouduttu perusteellisesti korjaamaan edellisen vuoden suurtulvien jälkeen.

Aloitimme kävelykierroksemme Tasavallan aukiolta (Námesti Republiky) ja menimme Ruutiportista vanhaankaupunkiin. Raatihuoneen astronominen kello oli tietenkin ensimmäisten bongattavien kohteiden joukossa. Jatkoimme Kaarlensiltaa "Pienelle puolelle" ja kävimme Nikolauksenkirkossa lepuuttamassa jalkoja. Tämä oli yksi monista kirkoista, joissa kerättiin pääsymaksu.

Pizzalounaan jälkeen palasimme ratikalla joen yli juutalaiskortteliin. Juutalaisia syrjittiin satoja vuosia, ja heitä syytettiin mistä tahansa, mikä antoi perusteen vainoihin. Vuonna 1784 Joosef II hellitti syrjintää, ja alueelle annettiin nimeksi Josefov. Kiertelimme kristalliliikkeissä ja etsimme riittävän yksinkertaisia viinilaseja. Lopulta löysimme mieleisemme ja teimme kaupat.

Palasimme hotelliin kello 18, ja kävimme vielä myöhemmin illalla juomaostoksilla hotellimme lähellä olevalla R-kioskilla.

Krizikovan metroasemalla Ruutiportti Vanha-uusi synagoga Josefovissa (noin 1270) R-kioski

Käytä selaimen paluu-painiketta.