Torstai 10.7.2003
Ajoimme metrolla Karlovo Namestille ja kävelimme jokivartta pitkin. Ihmettelimme Tanssivaa taloa ja vesitornia, joka on palanut kolmesti.

Kävimme Venceslauksen aukiolla, Betlehemin kappelissa ja Kaarlensillan kupeessa olevassa siltatornissa ja jatkoimme juutalaiselle hautausmaalle. Kävimme tutustumassa myös juutalaiseen museoon. Jatkoimme sieltä joen yli Chechuvin siltaa pitkin. Letna-kukkulalle vuonna 1991 pystytetty valtava punainen metronomi seisoo samalla jalustalla, jolla oli 50-metrinen Stalinin patsas vuoteen 1962 saakka, jolloin se Moskovan käskystä räjäytettiin. Patsaan 1955 veistänyt Otakar Svek teki itsemurhan jo ennen patsaan paljastamista (Read more). Samalla kukkulalla on viehättävä kahvila (Hanavskyn paviljonki), jossa kävimme jäätelöllä.

Punaisia ja sinisiä numeroita

Palasimme keskustaan ja ihmettelimme taloissa olevia kahdenlaisia numeroita ja saimme selityksen opaskirjasta. Numerot sinisissä kilvissä ovat katuosoitteita, ja punaisissa kilvissä oleva numero kertoo, missä järjestyksessä talot on merkitty kaupungin rekisteriin.

Lennon-töherrys aidassa

Ajoimme vielä joen toiselle puolelle ja kävimme tutustumassa Wallensteinin palatsiin. 30-vuotisen sodan sotapäällikkö rakennutti tämän Prahan ensimmäisen barokkilinnan. Kävelimme katsomaan Maltan ritarikunnan suurpriorin palatsin puutarhan muuria, missä on ollut kuuluisaksi tullut muistomerkki John Lennonille. Muuri jäi vuoden 2002 tulvien alle ja maalaus tuhoutui. Sen jälkeen tilalle oli töherretty lukuisia Lennoneita. Joessa on vielä palatsin mylly, joka on entistetty. Olimme väsyneinä hotellissa kello 19.30.

Siltatorni oli osa vanhankaupungin muuria Kaarlensilta siltatornista nähtynä Juutalainen hautausmaa Wallensteinin palatsi

Käytä selaimen paluu-painiketta.