Perjantai 18.6.1993 Yöllä perillä

Helsinki-Malaga

Tälle matkalle osallistui Emman ja Ainon lisäksi Emman serkku Jaana.

Lähdimme klo 17.30 taksilla kohti lentoasemaa. Lentoasemalla teimme pakolliset karkkiostokset ja jäimme odottamaan koneemme lähtöä. Kone lähti tunnin myöhässä klo 20.50.

Laskeuduimme Malagan lentokentälle klo 01.15 Suomen aikaa. Sieltä bussi vei meidät hotelliimme, jonne saavuimme klo 02.55. Purimme vähän laukkujamme, hikoilimme kuumassa huoneistossamme ja yritimme nukkua muutaman tunnin liikenteen metelissä.
Lähdössä lentoasemalla Odottava koneemme Askartelua koneessa Iltanäkymä huoneestammeLauantai 19.6.1993 Aurinkoista

Nousimme ylös yhdeksän korvilla (kymmeneltä Suomen aikaa!), keitimme aamuteet ja kävimme tarkistamassa uima-allasosaston - ihan mukavalta näytti.

Bussi tuli noutamaan meitä matkanjärjestäjän tervetulotilaisuuteen Columbus-baariin Torremolinokseen klo 11.20. Siellä kuulimme maan tavoista ja saimme limsaa (aikuiset kuohuviiniä).
Kävelimme hikoillen takaisin hotelliimme (n. 3 km) ja ostimme matkalla jäätelöt ja aamupalaa varten leipää. Supermarketista kävimme ostamassa vielä maitoa, juustoa ja muita aamupalatarvikkeita. Keitimme iltapäiväteet ja söimme sämpylät.

Lounas

Huoneessa vaihdoimme uintiasut päällemme ja painalsimme altaalle. Vesi oli lämmintä ja polskuttelimme siellä kaksi tuntia.

Pienen lepohetken jälkeen menimme klo 19.30 ravintolaan syömään. Jaana söi pelkkiä ranskalaisia (jotka eivät olleet kuulemma kovin hyviä). Emma söi pihvin ja Aino broileria. Jälkiruoaksi ostimme kioskilta jäätelöt.


Aamunäkymä huoneestamme Paluumatkalla Torremolinoksesta Uima-altaalla Benalmadenan satamaa


Sunnuntai 20.6.1993 Aurinkoista

Taukopaikka

Heräsimme kuuman ja hikisen yön jälkeen klo 6.45. Aamupalan jälkeen bussi tuli noutamaan meitä retkelle Granadaan. Matka kesti kolmisen tuntia puolen tunnin tauko mukaanlukien.

Kävimme ensin Sacromontella sijaitsevalla näköalapaikalla Mirador de San Cristobal ihailemassa 300.000 asukkaan Granadaa. Sen jälkeen tutustuimme katedraalin yhteydessä olevaan kuninkaalliseen kappeliin, jonne on haudattu mm. Ferdinand ja Isabella sekä heidän tyttärensä Johanna Hullu ja tämän aviomies Filip Kaunis.

Kappelin jälkeen matkamme suuntautui kohti Alhambraa (Alhambra = punainen), Alcazabaa ja Generalifea. Tutustuimme upeisiin palatseihin ja puutarhoihin ja huomasimme, että vesialtaat ja suihkukaivot olivat maurien suosiossa.

Meillä oli puolitoista tuntia vapaata aikaa kaupungilla, ja kävimme syömässä jauhelihapihvit. Jäätelöiden jälkeen kävimme vielä kiertelemässä entisellä maurien kauppapaikalla Alcaiceriassa.

Lähdimme "kotimatkalle" klo 14.45, söimme taukopaikalla vaihteeksi jäätelöt ja olimme perillä hotellissa klo 17.15.

Vaatteet pois ja uimaan! Polskuttelun jälkeen menimme huoneeseen keittämään iltateetä. Joimme sen ja lähdimme iltakävelylle (klo 20.00 - 21.00) venesatamaan. Sieltä löytyi irtokarkkikauppa... ja jäätelökioski!
Granada näköalapaikalta nähtynä Alhambra Alhambra Alhambra Alhambra


Maanantai 21.6.1993Aurinkoista

Lounaspaikka

Raskaan retkipäivän jälkeen otimme rennosti ja vietimme uima-altaalla aikaa klo 11.30 - 13.30. Kävimme välillä syömässä tonnikalapizzat Mamma Mia-nimisessä italialaisessa ravintolassa ja vietimme toiset kaksi tuntia altaalla klo 15.30 - 17.30.

Suihkun jälkeen kävimme taas iltakävelyllä, jonka jälkeen olikin iltateen aika.

Benalmadena Benalmadena Pizzalla Kävelyllä


Tiistai 22.6.1993Aurinkoista

Bussilippu

Ohjelmassa oli vesipuistovierailu. Menimme bussilla Torremolinokseen ja kävelimme keskustasta vesipuistoon. Kaksi rataa oli suljettu, ja loput näyttivät niin hurjilta, ettemme uskaltaneet laskea niistä. Ainon lievää kovemman painostuksen edessä Jaana suostui laskemaan yhdestä liukumäestä. Sen verran huimaa se oli, ettei hän mennyt enää toista kertaa.

Lähdimme vesipuistosta klo 14.00 pelataksemme minigolfia. Rata oli kuitenkin suljettu, joten kävelimme kaupunkiin. Ja mikäs oli kävellessä, kun oli luvattu McDonald'sin hampurilainen. Söimme juustohampurilaiset ja Jaana vielä toisenkin (osti itse omilla rahoillaan!).

Kävelimme San Miguel-katua ja rappuja alas rantaan, söimme jäätelöt (!) ja sitten takaisin keskustaan ja bussilla Benalmadena Costaan. Kauaa ei nokka tuhissut, kun olimme jo uikkareissa ja altaalla (klo 18.20-19.00).
Vesipuistossa Vesipuistossa Torremolinos Torremolinos


Keskiviikko 23.6.1993 Aurinkoista

Olimme retkibussipysäkillä klo 7.25 saatuamme herätyksen runsasta tuntia aikaisemmin. Matkamme suuntautui kohti Iso-Britanniaa eli Gibraltaria.

Matkasimme kaksikerroksisella bussilla. Olimme yläkerrassa, missä Jaanan motto "yäk, mua oksettaa" kävi toteen. Taukoa pidimme Manilva-nimisellä paikalla.

Tulimme Gibraltariin pian klo 10:n jälkeen. Rajanylityksen jälkeen meidän oli ylitettävä lentokentän kiitorata, että pääsimme perille. Kiersimme Gibraltarin 8-paikkaisella minibussilla. Näimme mm. tippukiviluolan ja makaki-apinoita. Ihailimme Atlantin aaltoja ja katselimme Afrikkaa. Kierroksen jälkeen kävimme teellä ja voileivillä, jonka jälkeen kiertelimme kaupoissa. Ostimme mm. t-paitoja.

Takaisinpäin lähdimme puoli kolmelta. Paluumatkalla pysähdyimme 35 minuutiksi Marbellan ylellisessä huvivenesatamassa Puerto Banuksessa. Emme kumma kyllä tavanneet siellä yhtään tuttua filmitähteä.

Lounas

Hotelliin päästyämme suoritimme taas pikaisen asusteiden vaihdon ja ryntäsimme altaalle, jossa viivyimme klo 18.20 - 19.00.

Kahdeksan jälkeen menimme syömään kiinalaiseen ravintolaan, joka sijaitsi samassa rakennuksessa hotellimme kanssa.

Emme tienneet mitään espanjalaisten juhannusaatosta ja juudasten polttamisesta.
Gibraltar Tippukiviluolan asukkeja Apina Gibraltar


Torstai 24.6.1993 Aurinkoista

Aurinkovarjo ja -tuoli

Torstai oli lekottelupäivä. Valuimme altaalle jo heti kymmenen jälkeen ja viivyimme 3,5 tuntia. Kävimme syömässä tonnikalapizzan Pizzeria Pinochiossa - ja päälle valtavat jäätelöannokset. Puoli viidestä puoli seitsemään olimme taas altaalla. Illalla ei sitten muuta kuin supermarketissa käynti ja iltatee.Perjantai 25.6.1993 Aurinkoista

Aamupäivällä kävelimme rantaa pitkin Castillo Bil-Bilille saakka. Keräsimme rannalta simpukankuoria ja kauniita kiviä ja kastelimme varpaitamme Välimeressä. Ihmettelimme rannalla käveleviä nunnia.

Kävimme syömässä lounaaksi vaihteeksi tonnikalapizzat... Puoli kolmesta puoli neljään uiskentelimme altaassa.

Lippu tivoliin

Tivolin oma raha

Aino suostutteli Emman ja Jaanan kävelemään illalla Arroyo de la Miel-nimiseen kylään, jonne oli matkaa viitisen kilometriä. Ja pelkkää ylämäkeä. Kyllä siinä pari jäätelöä kului matkan varrella. Perillä pistäydyimme paikkakunnan tivolissa, jossa hurvittelimme vain yhdessä laitteessa. Välipalaksi nautimme tyypillistä espanjalaista eli kuumaa suklaajuomaa ja churroja.

Kotimatka tuntui huomattavasti lyhyemmältä kuin meno. Alkumatkan Jaana ja Emma hyppivät alas mäkeä. Hotelliin päästyämme Jaana keitti koko poppoolle iltateen ja tiskasi jälkeenpäin.
Nunna rannalla Bil Bil Riikinkukko Arroyo de la Miel


Lauantai 26.6.1993 Aurinkoista

Lauantai oli löhöpäivä. Vietimme 2,5 tuntia altaalla. Emma yritti pysyä visusti varjossa aurinkoihottumansa takia. Lounaan nautimme huoneessamme ja palasimme tunniksi vielä altaalle.

Illallinen

Illalla tehtävänämme oli löytää Emmalle kevyt pitkähihainen pusero, joka suojaisi käsivarsia auringolta - ja löytyihän se viimein. Ostimme vielä joitakin tuliaisia ja kun menimme syömään, kello lähenteli jo kymmentä. Olimme vihdoin päässeet paikallisten rytmiin. Söimme eräässä rantaravintolassa kolmen ruokalajin päivällisen: kylmää kasviskeittoa (gazpacho, yllättävän hyvää!), lihavartaan ja mansikoita ja kermavaahtoa.


Sunnuntai 27.6.1993 Aurinkoista

Sardiinilounas

Aamupäivä kului rattoisasti parvekkeella sikaa ja kasinoa pelaten. Puolen päivän jälkeen lähdimme kävelylle kohti Carihuelan rantaa. Jaksoimme mehujään turvin.

Rannalla söimme espetones de sardina eli avotulella paistettuja sardiinivartaita - ei hassumpia. Emma söi pihvin.

Hotelliin saavuttuamme kävimme pikapäiten uimassa. Pelasimme korttia ja nautimme välipaloja.
Parvekkeella Näkymä parvekkeelta Lounas kypsyy Lounas maistuu


Maanantai 28.6.1993 Aurinkoista

Saatuamme herätyksen klo 6.15 nautimme aamupalan ja kiiruhdimme taas retkipysäkille. Retkemme suuntautui tällä kertaa Marokkoon ja siellä Tangerin kaupunkiin.

Leima passissa

Ajoimme bussilla Euroopan eteläisimpään kaupunkiin Tarifaan. Pidimme siellä pienen tauon tutustuen muurien ympäröimään vanhaan kaupunkiin. Tarifassa nousimme laivaan. Espanjalaisten poliisien hidastuslakon takia laivamme lähti puoli tuntia myöhässä klo 11. Hidastuslakko tarkoitti sitä, että passipoliisit leimasivat kaikkien passit huolellisesti. Näin Jaanakin sai yhden leiman passiinsa!

Tarifa-Tanger

Laivamatka kesti puolitoista tuntia. Tangerissa meitä oli vastassa bussi ja marokkolainen opas. Bussi vei meidät vanhan kaupungin eli Medinan portille. Kävelimme Medinassa toista tuntia, ja kävimme välillä lounaalla. Saimme lounaaksi kasviskeittoa, lihavartaita ja cous-cousia. Jälkiruoaksi oli minttuteetä leivonnaisen kanssa. Lounaan jälkeen jatkoimme kävelyämme. Näimme vilauksen marokkolaisesta arkipäivästä, käsityöliikkeistä ja toreista.

Teimme lopuksi vielä Tangerin ympäristössä bussikierroksen, jonka aikana Jaana ratsasti kamelilla. Ei ole ihan yksinkertaista pysyä selässä kamelin noustessa seisomaan tai laskeutuessa alas. Näimme myös komeita palatseja, mm. Saudi-Arabian kuninkaan lomapalatsin.

Laivamme lähti takaisin klo 18.00. Saavuimme Tarifaan klo 19.20 ja jatkoimme bussilla kohti Benalmadena Costaa, jonne saavuimme klo 22.15. Kävimme supermarketissa ostoksilla, joimme iltateetä ja menimme nukkumaan ilman että olimme uineet koko päivänä!
Tarifa Laiva, jolla ylitimme salmen Kaivolla Tangerissa Jaana kamelin kyydissä


Tiistai 29.6.1993 Aurinkoista

Emma ja Jaana pelasivat aamupäivällä korttia, kun Aino tuli ilmoittamaan, että nyt äkkiä vaatteet päälle, lähdemme Torremolinosiin oppaamme autossa. Meidän oli nimittäin saatava lisää lukemista, kun olimme lukeneet jo kaikki mukanamme olleet kirjat.

Kävimme Aguamarina-hotellissa, missä oppaalla oli päivystys. Sitten kävimme Torremolinoksen hautausmaalla ihmettelemässä omituista hautaustapaa. Finnmatkojen toimistosta löysimme muutaman kirjan. Sitten kävimme baarissa, jossa Jaana söi mansikoita ja kermavaahtoa. Emma otti jäätelön ja Aino mehua. Katselimme Torremolinoksen liikkeitä ja Aino osti Jaanalle kukikkaan kassin. Tämän jälkeen kävimme juustohampurilaisella McDonald'silla. Sitten klo 13.50 otimme bussin Malagaan.

Lippu katedraaliin Lippu Alcazabaan

Lippu taidemuseoon

Malagassa vietimme aikaa Pasoe del Parquella. Se on varjoisa puisto, jossa on erilaisia trooppisia istutuksia, leikkipuistoja yms. Jäätelö maistui täälläkin. Katedraali avattiin klo 16 ja vietimme siellä puolisen tuntia. Sitten kävimme limsalla ja menimme taidemuseoon, jossa on esillä mm. Picasson töitä. Lopuksi kävimme tutustumassa Alcazaban linnoitukseen ja palatsiin sekä maan alta esiin kaivettuun roomalaiseen teatteriin. Palatsin alueella oli Jaanan mielestä iiihania kissanpoikia.

Malaga-Torremolinos

Lähdimme "kotiin" bussilla klo 19.50. Kävimme taas ruokaostoksilla ja keitimme iltateet. Tämä oli jo toinen peräkkäinen päivä, jolloin emme ehtineet uimaan. Alkaa mennä huonosti...

Hautausmaa Torremolinosissa Malaga Malaga Malaga


Keskiviikko 30.6.1993 Aurinkoista

Tänään korvasimme kahden edellisen päivän uimattomuutemme viettämällä altaalla kolme tuntia ennen lounasta ja kolme tuntia sen jälkeen.

Malaga-Torremolinos

Lounaaksi nautimme pussikanakeittoa huoneessamme. Illalla kävelimme aika kaukana sijaitsevaan rantaravintolaan, jossa Jaana söi taas avotulella paistettuja sardiineja. Emma ja Aino söivät mustekalarenkaita. Tilasimme jälkiruoaksi mansikoita ja kermavaahtoa. Jouduimme odottamaan mansikoita aika kauan, mutta kun ne tuotiin, valot sammutettiin koko ravintolasta ja annokset oli koristeltu palavilla sädetikuilla. Aterian päätökseksi meille tarjottiin pienet juomat, joissa saattoi olla alkoholia...

Aamiainen


Torstai 1.7.1993 Aurinkoista

Benalmadena-Fuengirola

Otimme aamupäivällä bussin Fuengirolaan ja tarkoituksemme oli käydä eläintarhassa. Yritimme ensin etsiä käsiimme turistitoimistoa, että saisimme kaupungin kartan. Toimistoa emme kuitenkaan löytäneet infokarttojen vinkkien perusteella. Kiersimme aikamme ja löysimme eläintarhan, mutta emme sisäänkäyntiä sinne. Kävimme kysymässä hautausmaan virkailijalta, joka neuvoi meille tien. Eläintarhan lippuluukulta saimme myös kaupungin kartan.

Lippu eläintarhaan

Eläintarhassa oli suomalaisittain harvinaisia eläimiä kuten kameleita, seeproja, virtahepoja, norsuja ja apinoita. Apinoita oli hauska seurata, kun ne yrittivät avata namupussia. Söimme eläintarhan baarissa jäätelöt ja jatkoimme rantakadulle.

Pizzat

Nälkä oli taas hiipinyt sisuksiimme ja vatsamme kaipasivat vaihteeksi pizzaa. Emma ja Aino ottivat salamipizzan ja Jaana tonnikalapizzan(!). Jälkiruoaksi söimme jäätelöt, Aino joi cappuccinon. Kaupungissa vietettiin siestaa eivätkä liikkeet olleet auki. Bussia odotellessamme käveleskelimme vähän ympäriinsä - ja löysimme turistitoimiston. Sieltä Aino kävi hakemassa toisen kartan.

Bussi kohti Benalmadena Costaa lähti klo 16.25. Kävimme kaupassa ja kiiruhdimme altaalle, jossa viivyimme toista tuntia. Illan vietimme korttia pelaten ja laukkuja pakaten. Huomenna on lähtöpäivä.
Fuengirola Fuengirola Kameleita Fuengirolan eläintarhassa Virtahepo


Perjantai 2.7.1993 Puolipilvistä

Huone iltaan asti

Aino kävi aamupäivällä vuokraamassa huoneemme iltaan saakka. Muuten meidän olisi pitänyt lähteä sieltä jo klo 12. Lähtömmehän hotellista oli vasta klo 22.

Aamupäivän vietimme altaalla. Sitten kävimme viimeisillä tuliaisostoksilla. Lounaalla kävimme Pizzeria Pinochossa. Nyt tonnikalapizza ei maistunut yhtä hyvältä kuin samassa paikassa edellisellä kerralla. (vai olimmeko jo kyllästyneet tonnikalapizzaan???) Jälkiruoalla kävimme läheisessä jäätelöbaarissa.

Lepäilimme hetken huoneessa ja menimme pitämään vielä viimeiset uintiharjoitukset altaassa klo 16 - 18. Pakkailimme vielä loput tavaramme, pelasimme kasinoa ja keitimme iltateen.

Bussi tuli hakemaan meitä lentokentälle kymmeneltä, ja pian puoli yhdentoista jälkeen olimme perillä. Kentällä vietimme aikaa ensin verovapaassa myymälässä ja sitten lähtöporttimme B15 luona korttia pelaten. Koneemme lähti vain vähän myöhässä eli klo 00.50. Nukkuminen ei oikein hyvin onnistunut koneessa, torkuimme jonkin aikaa ennenkuin koneemme laskeutui Helsinki-Vantaan kentälle heti kuuden jälkeen Suomen aikaa. Kentältä ajoimme taksilla kotiin, jonne tulimme puoli kahdeksan maissa.
Vielä oli viimeiset hetket nautittava altaassa Välillä tuntui viileältä Lähtötunnelmissa hotellissa Ajan tappamista Malagan lentoasemalla


Käytä selaimen paluu-painiketta tai
siirry muihin Espanjan kuviin