Colonia del Sacramento 18.11.2011

Omatoimiretki Buenos Airesista (Olympia: Argentiina, Paraguay ja Brasilia)
Matkaseurue: Emma, Aino ja PäiviPerjantai 18.11.2011 - Buenos Aires - Colonia del Sacramento - Buenos Aires

Olimme lähteneet aamulautalla Buenos Airesista päiväretkelle Uruguayn puolelle Colonia Del Sacramentoon, jonka vanhan kaupungin Unesco on kelpuuttanut maailmanperintölistalleen. Kello 10.10 Argentiinan aikaa ja 11.10 Uruguayn aikaa olimme terminaalissa, jossa ensimmäinen tehtävämme oli suorittaa rahan vaihto. 30 US dollarilla saimme 561 Uruguayn pesoa. Itse asiassa mitään rahanvaihtoa ei olisi välttämättä tarvinnut tehdä, koska kaikkialla Coloniassa kelpasivat maksuvälineiksi sekä Argentiinan pesot, US dollarit että eurot.

Seuraavaksi poikkesimme lähellä terminaalia sijainneessa turistitoimistossa ja jatkoimme kohti vanhaakaupunkia. Matka ei ollut pitkä, mutta hiki tuli helteessä kävellessä kuitenkin.

Koko päivä kului vanhassa kaupungissa hengaillessa. Välillä kävimme kahvilla ja syömässä, välillä matkamuistoja katselemassa. Kolusimme lähes kaikki vanhankaupungin kadut ristiin rastiin. Vähän väliä kaduilla näkyi todella vanhoja autoja, joiden tarkoitus ja toimivuus jäi epäselväksi. Eriväriset ihmeköynnökset, hortensiat ja muut kukat koristivat kaupunkia.

Rauhallisessa ja kauniissa pikkukaupungissa päivä kului oikein miellyttävästi Buenos Airesin hälinän jälkeen. Meillä oli liput kello 17.30 lähtevään lauttaan, joten lähdimme satamaa kohti heti kello neljän jälkeen (kello kolme Argentiinan aikaa).

Lähtöselvitys sujui taas sutjakkaasti, kun viralliset paperit tulostuivat koneelta. Saimme myös passeihimme sekä Uruguayn lähtöleiman että Argentiinan tuloleiman samasta paikasta. Lautta, jolla palasimme, oli aamuista huomattavasti suurempi. Vähän kello 18:n jälkeen olimme takaisin Buenos Airesin rannassa.


Kaikki Uruguayn matkat

Maahakemistoon
Etusivulle
© Aino Ilkkala